Александрина Крушарска е доктор с много силна творческа енергия. След години

...
Александрина Крушарска е доктор с много силна творческа енергия. След години
Коментари Харесай

Защо лекарка реши да стане писател?

Александрина Крушарска е доктор с доста мощна креативна сила. След години работа като доктор, тя взема решение тотално да смени специалността си и става публицист.

" Не мога да кажа, че да бъда доктор е било детската ми фантазия. По време на ученическите ми години се готвех да ставам фармацевт, по тази причина ходех на уроци по химия и биология. Много интензивно учех, преследвайки това предпочитание да бъда фармацевт. Но в последния миг, може би месец - два преди изпитите, си споделих, че ставам за доктор ", описа пред NOVA доктор Александрина Крушарска.

На изпитите изкарва високи оценки и я одобряват " Медицина " като първо предпочитание. " Следването на медицина, което доста хора дефинират като много тежко, за мен всъщност мина с лекост. Не ме е затруднявало приемането на материала, беше ми забавно, прелестно и по този начин минаха годините ми в университета ", описа още Александрина Крушарска.

След това се постанова да специализира. " Бях в една тежка обстановка, в която не знаех накъде да поема. Моята фантазия беше да бъда психиатър, само че по този начин и не съумях да зачисля психиатрия. Започнах в незабавно поделение, където насъбрах доста житейски и медицински опит ", показва лекарката.

Работи и като рехабилитатор. След като вижда другите лица на медицината взема решение, че призванието ѝ е да написа книги. " Още от ученичка знам, че мога да пиша, че имам умения, което ми беше посочвано от мои учителки по литература, само че постоянно ми е било на назад във времето. В един сложен миг започнах да пиша. Осени ме концепцията за болничното заведение за безсмъртни създания ", добави тя.

Днес книгата ѝ  " Болница за безсмъртни създания " към този момент е реалност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР